Natuursteen

Zwerfkeien

Een zwerfkei heeft al een lange reis achter zich. Gletsjers voerden tijdens de ijstijd rotsblokken mee uit het hoge noorden. Rollend werden ze voortgestuwd, zo werden keien mooi rond.

Bij ons kunt u terecht voor zwerfkeien in uiteenlopende varianten en afmetingen: kiezels met een grootte vanaf 3 cm tot gletsjerkeien van wel 3 meter in doorsnee! Of kies voor Deense keien. U bent van harte welkom in Cothen om dé blikvanger uit te zoeken die het best past bij uw tuin.

Graniet- en hardsteenbanden

J. Vernooy levert ook authentieke stenen opsluitbanden van Zweeds graniet en Belgisch hardsteen. Na gebruik in diverse oud-Hollandse steden liggen ze klaar voor toepassing in uw tuin. Ze zijn prachtig als kantopsluiting, om hoogteverschillen mee op te vangen of juist om een verhoging mee aan te brengen. De combinatie van hardsteen- of granietbanden met oud gebakken klinkers zorgt voor een geweldig effect!

Onze graniet- en hardsteenbanden zijn leverbaar in verschillende afmetingen; wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw tuin.

Breuksteen

Eigenlijk is breuksteen gewoon een kei zonder ronde randen. Net als de kassei en de zwerfkei is het natuursteen; net als split is het een restproduct uit de steengroeves. Daar wordt gesteente gespleten met dynamiet, en als de grote brokken zijn afgevoerd blijft de breuksteen achter. Die worden gesorteerd op grootte, maar verder vindt er geen bewerking plaats. Daardoor behouden ze hun ruige, grove karakter.
Breuksteen kunt u goed gebruiken voor het vullen van schanskorven (ook wel steenkorven genoemd), die al jaren populair zijn als afscheiding in tuinen. Voor meer informatie over de mogelijkheden van de steenkorven neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Zeker in combinatie met andere soorten natuursteen is breuksteen – al dan niet in een schanskorf – een stijlvolle toevoeging aan uw tuin of project. Maar door z’n ruige uitstraling kunnen breukstenen evengoed worden ingezet als natuurlijk element in een industriële omgeving.

INSPIRATIE OPDOEN?

Breng vrijblijvend een bezoek aan onze showtuin, wij helpen u graag verder.

Adres

Trechtweg 1
3945 PL Cothen (Utr.)

E-mailadres

Telefoon

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
07:30 – 12:00 | 13:00 – 17:30 uur
Zaterdag: 07:30 – 13:00 uur
Zondag: gesloten

vacature

Werken bij J. Vernooy? Het kan!
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde nieuwe collega.
Kom jij ons team versterken?