Oud gebakken klinkers

Stenen met een verhaal beginnen een nieuw hoofdstuk in uw tuin.

Waarom kiezen voor oud gebakken klinkers?

Stenen met een verhaal, dat zijn onze oud gebakken klinkers. De eerder gebruikte sierbestrating – denk aan oude waaltjes, dikformaat, keiformaat –  is soms al eeuwen oud. In hun beginjaren reed er nog paard en wagen overheen! Ze vormden oude, stadse pleinen, smalle straatjes en lange lanen in Nederland, België en Engeland.

Geen enkele steen is hetzelfde. Iedere partij heeft nét een andere kleurtint. De rivierklei – natuurlijker kan het niet – waarvan ze gemaakt zijn had niet altijd dezelfde samenstelling. En de (kolen-)ovens waarin ze werden gebakken, werden handmatig gestookt. 150 jaar geleden kon men de temperatuur nog niet zo exact en gelijkmatig reguleren als tegenwoordig.

Naast historische waarde en het unieke karakter biedt de gebakken steen nog een derde voordeel: hij wordt er naarmate hij ouder wordt, alleen maar mooier op. Weer en wind glazuren de klinker, schenken ‘m ‘leven’.

Inspiratie opdoen? Bekijk ons aanbod.

Ons aanbod

Het assortiment van hard gebakken klinkers is er vooral een van verscheidenheid. Van het oude formaat kunnen we u alle soorten tonen. Wilt u graag Rijnformaat, IJsselformaat, Vechtformaat? Of kiest u voor Waalformaat (5-duimer), dikformaat (7-duimer) of keiformaat (10-duimer)?

Vernooy biedt u minimaal 50 partijen variërend van 100 tot 5000 vierkante meter aan oud gebakken klinkers in vele maten en in veel verschillende kleurstellingen.
Op ons terrein in Cothen worden alle stenen vrij gemaakt van zand en puin en desgewenst op pallets gestapeld.

Let op! Op foto’s komen kleuren niet altijd overeen met de werkelijkheid. Dit hangt samen met de betreffende partij klinkers.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor meer informatie.
De vermelde prijzen zijn exclusief btw tenzij anders vermeld.

Waalformaat

Dikformaat

Keiformaat

IJssel-en Rijnwaalformaat

Gebakken tegeltjes

Wees Welkom!

U kunt meerdere partijen oud gebakken klinkers bezichtigen op ons terrein.
Het team van J. Vernooy adviseert u graag over de mogelijkheden bij uw wensen.

Bezoek ons op Trechtweg 1, Cothen.

Scorio bricks

Uw nieuwe terrasset bovenop de zilveren slib van de Theems? Kies dan voor Scorio bricks. Deze zeer oud gebakken stenen komen uit Engeland, en zijn gemaakt met klei van de beroemde rivier. Ze werden door kooplui gebruikt als ballast op de zeilschepen van Engeland naar Nederland, zonder lading waren de schepen namelijk vrijwel stuurloos.

Het zal u dus niet verbazen dat de Scorio bricks vooral van de Hollandse havensteden afkomstig zijn. De stenen zijn bijzonder hard, en kenmerken zich door hun prachtige blauwgrijze tint.

INSPIRATIE OPDOEN?

Breng vrijblijvend een bezoek aan onze showtuin, wij helpen u graag verder.

Adres

Trechtweg 1
3945 PL Cothen (Utr.)

E-mailadres

Telefoon

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
07:30 – 12:00 | 13:00 – 17:30 uur
Zaterdag: 07:30 – 13:00 uur
Zondag: gesloten