• NIEUW GEBAKKEN KLINKERS

Nieuw gebakken tuinbestrating gaat levenslang mee!

Eeuwenoud duurzaam proces, gloednieuwe steen

Klei, water, vuur en lucht; meer is er niet nodig voor de productie van bakstenen. De mens bakt al honderden jaren z’n eigen bouwstenen voor huizen en wegen. Ook in de 21e eeuw is het maken van nieuwe klinkers een schoon, verantwoord proces van lokale bodem. De klei komt uit Nederlandse rivieren en wordt rechtstreeks gebakken in een steenfabriek nabij. Deze natuurlijke sfeermaker gaat bovendien minstens 125 jaar mee! Duurzamer kan bijna niet.

Onze karaktervolle nieuw gebakken klinkers zijn kleurvast en de uitstraling ervan neemt met de tijd alleen maar toe. Uw tuinbestrating blijft ook bij intensief gebruik prachtig en is goed bestand tegen strenge vorst en zomerse hitte. Wij zien enkel voordelen! Daarom biedt J. Vernooy u een ruim assortiment van nieuw gebakken klinkers. Met de keuze uit zoveel kleuren, vormen, formaten en texturen slaagt u er altijd in uw terras, oprit of binnenplaats naar uw smaak te bestraten.

Varieer met formaat en legverband; keper, blok, elleboog

Bekijk ter inspiratie voorbeelden van waalformaat (5-duimer), dikformaat (7-duimer) en keiformaat (10-duimer) op onze website. Wij nodigen u van harte uit om onze showtuin in Cothen te bezoeken. Hier doet u een levendige indruk van de kleurtint en steenstructuur op. Ook kunt u ideeën opdoen voor legpatronen – plaatst u uw nieuwe sierbestrating in keper-, blok- of in elleboog-verband?

Bekijk hieronder enkele legverbanden:

Bezande straatklinkers hebben een robuust en stevig karakter. De kleur van het zand is bepalend voor de uitstraling van de steen. Na verloop van tijd zal het zand slijten en komt de kleur van het gebakken kleimengsel (scherfkleur) van de steen meer naar boven.

Onbezande straatklinkers zijn qua vorm wat minder recht omdat ze door het ontbreken van het zand wat minder makkelijk en daardoor iets “getrokken” uit de vormbak komen. Hierdoor krijgt de bestrating in combinatie met het onbezand oppervlak een meer nostalgisch uiterlijk dan bij bezande klinkers. Onbezande stenen sluiten qua kleur en uitstraling mooi aan op een bestaande bestrating.

Wanneer u kiest voor een getrommelde uitvoering lijkt het op een oude steen daarentegen bereikt u met de ongetrommelde uitvoering een moderner straatbeeld.

Waalformaat getrommeld bezand

Waalformaat getrommeld onbezand

Waalformaat ongetrommeld bezand en onbezand

Dikformaat getrommeld bezand

Dikformaat getrommeld onbezand

Dikformaat ongetrommeld bezand en onbezand

Keiformaat ongetrommeld bezand

WEES WELKOM!
Wij hebben op ons terrein een groot assortiment aan nieuwe klinkers.
Een afspraak is niet nodig, u bent welkom wanneer wij er zijn. Het team van J. Vernooy adviseert u graag.

Adres: Trechtweg 1, Cothen.

OPENINGSTIJDEN
MAANDAG T/M VRIJDAG: 07:30 - 12:00 | 13:00 - 17:30
ZATERDAG: 07:30 - 13:00

BEL 0343-56 22 56