Duurzaamheid

Natuurlijk materiaal, hergebruik en een schoon productieproces

De begrippen duurzaam en maatschappelijk verantwoord zijn bij J. Vernooy geen modetermen. Als een bedrijf gegroeid is uit het leveren van aarde en het op- en verkopen van gebruikt materiaal, maakt duurzaamheid deel uit van de organisatievezels. 

Het mooie is dat klei – de basis van gebakken stenen en van keramiek – een prachtig natuurlijk materiaal is, dat direct aan de oevers van de rivier in steenfabrieken in de oven gaat. Aarde, water, vuur en lucht – dat is alles wat er bij de productie komt kijken. Gebakken klinkers gaan ruim een eeuw mee, dus of u ze brandnieuw koopt of een partij met historische lading aanschaft, u maakt letterlijk een duurzame keuze. Betonplaten en -tegels hebben eveneens een lange levensduur, ook omdat ze in een latere fase nog als verhardingsondergrond kunnen dienen.

Natuurlijke grondstoffen die eenvoudig afgewerkt lang mee gaan, daar begint het mee. Daarnaast blijven leveranciers van nieuw materiaal innoveren. De productieprocessen worden schoner. Door de tegels af te leveren met een onderhoudsvrije laag zijn er minder chemicaliën voor onkruidbestrijding nodig. Ook is afwatering tegenwoordig een belangrijk thema bij tuinaanleg, zowel vanwege het verwerken van extremere buien als een gezonde bodemgesteldheid. Onze CO²-voetafdruk houden we bewust zo laag mogelijk, door met moderne, mileuvriendelijke machines te werken en transporten efficiënt te combineren. Veel opgekochte partijen gebruikte bestrating komen niet eens in Cothen aan: die leveren we direct weer aan een een nieuwe eigenaar.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor ons ook dat we altijd ons uiterste best doen om alle partijen waarmee we samenwerken, tevreden te stellen. Wij geloven dat bedrijfssucces begint met kwaliteit, service en veilig werken. Om dat objectief te waarborgen, zijn medewerkers van J. Vernooy VCA-gecertificeerd. De V uit de afkorting staat sinds enkele jaren niet meer alleen voor Veiligheid, maar ook voor Gezondheid en Milieu.

INSPIRATIE OPDOEN?

Breng vrijblijvend een bezoek aan onze showtuin, wij helpen u graag verder.

Adres

Trechtweg 1
3945 PL Cothen (Utr.)

E-mailadres

Telefoon

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
07:30 – 12:00 | 13:00 – 17:30 uur
Zaterdag: 07:30 – 13:00 uur
Zondag: gesloten